INFORMAȚII UTILE privind desfășurarea Examenului de grad principal, Sesiunea 2- 3 SEPTEMBRIE 2021!
Dragi colegi,
Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – O.A.M.G.M.A.M.R., este organizatorul Examenului de grad principal pentru membrii săi: asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali din celelalte specialități paraclinice, surori medicale și oficianți medicali.
– TESTUL–grilă este UNIC la nivel național și este elaborat de Comisia Națională de elaborare a subiectelor, se transmite electronic în data 02.09.2021, începând cu ora 07,45 – pentru specialitatea asistenţă medicală generală, respectiv în data de 03.09.2021, începând cu ora 07,45 – pentru celelalte specialități.
- În data de 02.09.2021 – Vor susține examenul asistenții medicali generaliști, pediatrie, ocrotire, surori medicale și oficianți medicali.
Examenul de grad principal – Sesiunea 2021, se va susține în data de 2 SEPTEMBRIE la UNIVERSITATEA “DANUBIUS” din GALAȚI – în Amfiteatrele și sălile de curs din Universitate.
ADRESA: Bulevardul Galați nr. 3, Galați 800654, (lângă SELGROS).
- În data de 03.09.2021 – Examenul de grad principal se va susține la SEDIUL OAMGMAMR Galați pentru moașe și asistenții medicali aparținând celorlalte specializări paraclinice: BFKT, Laborator, Radiologie, Igienă și sănătate publică.
Listele cu repartiția pe săli a candidaților admiși la examenul de grad principal, va fi afișată în data de 1 Septembrie la SEDIUL OAMGMAMR Galați și la UNIVERSITATEA DANUBIUS.
În data de 02.09.2021 cei 190 de candidați – asistenți medicali generaliști vor avea acces în UNIVERSITATEA DANUBIUS – în sălile de susținere a examenului, începând cu ora 7:50 – 8:00, eșalonat, pe grupe, conform anunțurilor făcute direct, fiecărui candidat, prin telefon.
INSP recomandă intrarea eșalonată pe grupe de candidați, la intervale orare diferite, stabilite în funcție de săli și etajul din clădire!
Accesul candidaților în sălile de examen se va face cu minim 2 două ore înainte de începerea examenului (pentru a nu se crea aglomerări) – la ora 7:50 începe accesul în spațiile destinate examenului.
Accesul în sălile de examen se va face pe baza buletinului de identitate, a cărții de identitate sau a cărții de identitate provizorie.
Sunt acceptate și documentele de identitate al căror termen de valabilitate a expirat pe durata stării de alertă, conform prevederilor Legii nr.55/2020.
Candidații sunt rugați să descarce din e-mail sau de pe site Declarația pe propria răspundere privind infecția cu SARS CoV2 – COVID 19, să o completeze și să se prezinte cu Declarația semnată de aceștia la intrarea în sălile de examen.
Nu este acceptată semnarea prin semnătură electronică.
Candidații sunt obligați să poarte mască medicală de protecție pe gură și nas, pe toată durata desfășurării examenului, până la sfârșitul examenului și părăsirea sălii de examen.
Candidații vor veni cu propriile măști de protecție facială, care vor fi schimbate la maxim 4 ore și vor avea propriile recipiente de apă, pe durata examenului.
La intrarea în UNIVERSITATE se va realiza TERMOMETRIZAREA candidaților, cu un termometru non-contact, de către o persoană desemnată și instruită în acest sens.
Nu vor avea acces în spațiile pentru examen persoanele cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius!
Candidații vor respecta distanțarea fizică de cel puțin 1,5 – 2 metri între persoane la intrarea în spațiul de examen.
Candidații și supraveghetorii, vor respecta măsurile generale de prevenire a infecției SARS CoV-2 pe tot parcursul examenului:
– distanțarea fizică,
– mască de protecție,
– evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii,
– vor strănuta în plica cotului și vor folosi batistă igienică de unică folosință!
Nu se vor prezenta la examen și NU vor fi primite în sala de examen persoanele care se află în următoarele situații :
- persoanele cu temperatura mai mare de 37,3 0 C și care prezintă semne/simptome de infecție respiratorie: rinoree, strănut repetat, tuse, dificultăți în respirație;
- candidații confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu.
- candidații care sunt declarați de autoritățile competente contacți direcți cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de carantină la domiciliu / carantină instituționalizată.
Se va asigura și practica la intrarea în sălile de examen dezinfecția mâinilor cu dezinfectant pe bază de alcool.
Este obligatorie dezinfectarea mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară examenul.
Candidaţii care NU se află în sălile de examen la ora 9:45 – în momentul distribuirii grilelor de răspuns și, ulterior, a caietelor cu testul-grilă, pierd dreptul de intrare și participare la examen.
Examenul scris sub forma testului – grilă trebuie să înceapă la ora 10:00.
Testul-grilă conţine 100 de întrebări şi se desfăşoară pe durata a 2 două ore.
Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns, din care 1 un singur răspuns este corect.
Fiecare răspuns corect este notat cu un punct.
Sunt declaraţi promovaţi candidaţii care obţin la testul-grilă minimum 70 de puncte, corespunzător notei 7,00 (șapte).
NU SE ACORDĂ NICIUN PUNCT DIN OFICIU!
Candidatului căruia i s-a anulat o grilă de răspuns i se eliberează, la cererea candidatului, o nouă grilă, (cu respectarea prevederilor art. 30 lit. f) şi ale art. 35 alin. (1), precum şi a principiului transparenţei).
FIECARE CANDIDAT ARE DREPTUL SĂ CEARĂ ȘI SĂ SCHIMBE O SINGURĂ DATĂ 1 GRILĂ DE RĂSPUNS!
Transcrierea grilei de răspuns se face fără depăşirea orei stabilite pentru finalizarea probei.
Din momentul distribuirii și primirii testelor-grilă şi a grilelor de răspuns, candidații NU pot părăsi sala de examen mai devreme de 30 de minute de la începutul examenului scris şi, după minim 30 de minute, pot părăsi sala de examen numai după predarea caietului cu testul -grilă și a grilei de răspuns.
Pentru completarea datelor de identificare şi a grilelor de răspuns, candidaţii folosesc numai pix cu pastă de culoare albastră.
CANDIDAŢII VOR AVEA PE BANCĂ PE DURATA EXAMENULUI NUMAI CARTEA DE IDENTITATE ȘI PIXUL CU PASTĂ ALBASTRĂ!
Este interzisă folosirea de către candidați a telefoanelor mobile sau a altor mijloace eletronice de comunicare pe durata examenului.
TELEFOANELE MOBILE ALE CANDIDAŢILOR VOR FI ȊNCHISE PE TOATĂ DURATA EXAMENULUI ṢI VOR FI DEPOZITATE SEPARAT DE CANDIDAT (în genți păstrate la distanță, etc)
FOLOSIREA TELEFOANELOR MOBILE în timpul examenului, discuțiile între candidați în timpul celor 2 ore de examen, consultarea oricărui fel de material şi copierea SUNT INTERZISE !
ATENŢIE !
În sălile de examen sunt interzise discuţiile între candidaţi, consultarea oricărui fel de material, copierea şi utilizarea telefoanelor mobile.
Candidații care încalcă aceste reguli vor fi eliminați din examen, motivul eliminării se consemnează în procesul-verbal şi se informează operativ preşedintele comisiei locale de examen.
În data de 3 Septembrie 2021,
Cei 12 candidați se vor prezenta la ora 8:30 la SEDIUL OAMGMAMR GALAȚI, Str. BRĂILEI Nr. 31, Etajul 1, pentru susținerea examenului.
La intrarea în SEDIUL OAMGMAMR se va realiza TERMOMETRIZAREA candidaților, cu un termometru non-contact, de către o persoană desemnată și instruită în acest sens.
Nu vor avea acces în spațiile pentru examen persoanele cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius!
TOȚI CANDIDAȚII TREBUIE SĂ AIBĂ ASUPRA LOR:
Ø SĂ AIBĂ MASCĂ MEDICALĂ DE PROTECȚIE COVID PE GURĂ ȘI NAS
Ø CARTEA DE IDENTITATE
Ø DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE PRIVIND INFECȚIA COVID 19
Ø PIX CU PASTĂ ALBASTRĂ
Toate celelalte instrucțiuni rămân valabile și pentru candidații care vor susține examenul în data de 3 Septembrie 2021.
Vă urez mult succes la examen!
Suntem convinși că învățarea continuă, perseverența în pregătire, vă vor asigura promovarea cu succes a examenului!
DANIELA ARTIMOF
PREȘEDINTE COMISIE LOCALĂ DE EXAMEN GALAȚI